Les iniciatives per allargar la vida de la premsa impresa són cada vegada més nombroses. Fa uns mesos, es coneixia que la Universitat Central de Lancashire, al Regne Unit, estava desenvolupant un projecte cridaner: una nova plataforma de notícies i informació mitjançant la connexió de paper a Internet que suportaria “interaccions tàctils capacitives”. Ara, la idea ja ha pres forma en un diari prototip que permet escoltar àudio en prémer determinades zona del paper en què es llegeix “escolta la història” al costat d’un icona de reproduir.
Quan el lector prem aquesta zona del paper, el diari envia un senyal a un servidor per reproduir l’àudio, que l’usuari escolta a través d’uns auriculars. El sistema permet també recollir dades sobre quantes persones han fet clic per escoltar. El diari triat per aquestes primeres proves ha estat l’Evening Post Lancashire i és el resultat de 18 mesos d’una investigació anomenada “paper de diari interactiu”.
Els responsables del projecte creuen que, a més d’oferir un nou servei al lector, servirà perquè els editors descobreixin quins articles o anuncis criden més l’atenció del públic. Paul Egglestone, coordinador del projecte, explica que el prototip els permetrà dur a terme més investigacions i ha publicat un vídeo a Youtube per mostrar com funciona, que val la pena de veure i escoltar (en anglès). http://www.youtube.com/watch?v=N4siuSErbTQ
“És un pas endavant en la interacció digital”, explica Eggestone. Veure tota la informació: http://www.journalism.co.uk/news/researchers-release-prototype-of-smart-newspaper-that-plays-audio/s2/a550344/ (extret de Journalism/El Butlletí acpg)