Els editors de premsa han de tenir molt present de fer esborrar fotos compromeses o equivocades de les xarxes socials penjades per tercers. Els usuaris de les xarxes socials saben que el que es publica a la xarxa queda emmagatzemat per sempre. Un 29% dels enquestats han respost que una foto compromesa pot arruïnar part de la reputació en línia de qualsevol persona i una foto equivocada i/o compromesa pot portar molts mals de cap a una publicació i a vegades de manera intencionada.
Tot i que el mal ja estaria fet, es pot sol·licitar l’eliminació completa en les diferents xarxes socials.
Facebook.- A més de demanar a la persona que ha penjat la foto que la retiri, pots denunciar el cas a Facebook seguint els passos següents: Enviar un correu electrònic a info@support.facebook.com, denunciar el contingut de la xarxa social en una pàgina habilitada per rebre reclamacions sobre la vulneració dels drets de privacitat, compartir l’experiència amb la comunitat d’ajuda de la plataforma i denunciar a la pàgina d’infraccions de les condicions de Facebook.
Instagram.- Cada imatge té les photo options en què l’usuari pot decidir si les amaga de la imatge del seu perfil “Hyde from my profile”, si elimina l’etiqueta de la foto “Remove em from photo” o si denuncia com a contingut inadequat “Report Inappropiate “.
Twitter.- La plataforma aconsella deixar de seguir l’usuari, bloquejar-lo i buscar suport en amics i família. Més enllà d’aquestes recomanacions, Twitter ofereix un formulari per a aquest tipus de comportaments.
Google+.- La xarxa social de Google ofereix la possibilitat d’informar sobre el contingut “inadequat”. Des de la sentència del Dret a l’oblit, ja es pot sol·licitar al cercador que esborri contingut que atempta contra la intimitat o l’honor a través d’un formulari dedicat a aquesta finalitat.
d’Incrementa / El Butlletí de l’AMIC