El Govern ha impulsat canvis “substancials” en les bases de les subvencions estructurals als mitjans de comunicació en català per tal de professionalitzar més el sector -singularment els mitjans de proximitat-, amb un suport més important a les empreses que contractin treballadors vinculats a la creació de continguts.
El Govern vol potenciar la creació d'”estructura d’empresa”, així com la “professionalització” en la creació de continguts, valorant especialment el nombre de redactors que tenen contractats els mitjans. D’aquesta manera, en les subvencions a les publicacions en suport paper s’introdueix per primera vegada el suport a la professionalització i en els ajuts als mitjans digitals i de ràdio augmenta “significativament” la quantitat atorgada per cada redactor en plantilla, segons apunta la Direcció General de Mitjans de Comunicació.
En les bases també s’introdueixen més mesures per donar suport als mitjans de proximitat, con un dels puntals i trets distintius del sistema de comunicació català, per poder “garantir” la seva continuïtat i contribuir a mantenir la seva competitivitat en un sector cada vegada més globalitzat. Així, per exemple, es donarà més suport bàsic per a les publicacions digitals de proximitat o es reduirà el tiratge mínim per a les publicacions en paper d’abast local.
Resum d’El Butlletí de l’AMIC