Un dels nous hàbits més immediats provocats pel coronavirus és el consum de mitjans en línia a Espanya. Des de mitjans de març fins a mitjans d’abril, el nombre d’individus majors de 14 anys amb accés a televisió de pagament i a plataformes de vídeo sota demanda (VOD) ha crescut un 14%, sent Filmin i Amazon Prime Vídeo les plataformes de major augment de usuaris, superant el 18%, segons el 4t Baròmetre IMOP recollit per Stand Up Brands, de Shackleton, que analitza també el consum és diferent segons les generacions.
La Generació Z (aquells d’entre 16 i 23 anys): un de cada dos Zs en confinament consumeix vídeos en línia; el 38%, televisió en línia i un 31%, vídeojocs. Fins al 28% consumeix música en streaming, i un 21% consulta la premsa online. El podcast i la premsa escrita no són els millors mitjans per arribar a aquest grup, amb tan sols un 11% i un 9% de consumidors.
Els Millennials, aquells d’entre 24 i 38 anys, són també grans consumidors de vídeo en línia (44%), i de televisió connectada (41%). Fins a un 35% acudeix aquests dies a la televisió tradicional (davant el 24% dels Z). Consumeixen llibres gairebé per igual que els Z, un 20% davant el 18%. Un 36% opta per informar-se a través de premsa en línia, i un 19% va a la premsa en paper. La ràdio està present per al 26% i també les connexions en directe o livestreams, que creixen molt sobretot pels vídeos en directe en a Instagram, i que segueixen des de casa un 30%.
La Generació X (entre 39 i 56 anys aproximadament) també és assídua de l’entorn virtual: el 31% accedeix a premsa a través d’Internet, el contingut en livestreaming arriba a un 21%, i els vídeos en línia, a l’35%. Són grans ràdio oients (38%) i un 45% segueix acudint a la televisió tradicional. Més fins i tot que la seva generació precedent, els Baby Boomers (engrte 57 i 64 anys), dels quals un 42% veu televisió tradicional, i fins un 21% la televisió en línia. Un 15% consumeix ràdio en aquests moments i fins a un 10% videojocs.
(Infografia: 65Ymás.com)