04/10/2023 El bloc de tendències sobre mitjans de proximitat

El Govern anuncia més publicitat als mitjans de proximitat

La Generalitat ultima una modificació de la llei de publicitat institucional amb l’objectiu de distribuir de manera més equitativa els fons públics entre tots els mitjans. El canvi beneficiarà, a priori, sobretot als mitjans més petits.

“Canviarem el criteri de local pel de proximitat, les inversions hauran de ser proporcionals al pes que tenen els mitjans en el mercat de la comunicació”, apunta Josep Martí, secretari de Comunicació del Govern. Revistes temàtiques i comarcals seran dos segments de la comunicació que podrien rebre més aportacions.”

“Fins ara s’ha treballat amb unes rutines, amb les quals s’actua per inèrcia, quan planifiquem campanyes, el petit sol quedar més al marge, en canvi, revistes temàtiques i professionals i premsa comarcal es queixaven de la manca de campanyes públiques; quan es fa una anàlisi a posteriori veiem que haurien d’entrar en la planificació perquè ells també arriben al públic que es vol impactar”, raona Blanch.

Associacions de premsa comarcal, premsa gratuïta i digital i l’associació de publicacions periòdiques (publicacions temàtiques i especialitzades) són les entitats que han pressionat per introduir aquest canvi. El sector no se sentia prou ben representat en el percentatge de les inversions”, justifica Martí. La intenció del Govern és aprovar aquesta modificació en les pròximes setmanes perquè pugui entrar en vigor abans de l’estiu, després de la seva tramitació al Parlament.

Això no vol dir que s’incrementarà la partida per publicitat, sinó que la seva distribució variarà. Des de 2010, la inversió del Govern en aquest capítol ha caigut a menys de la meitat. El 2012, l’últim exercici amb dades disponibles, van ser 12,8 milions, un 28% més per efecte de les eleccions. El 2013 hi va haver noves campanyes, com la Grossa de Cap d’ Any i la taxa turística d’un euro per nit.

D’EL BUTLLETÍ DE L’ACPG

Font: Expansión

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

in Bloc
Related Posts

La lenta, però inexorable agonia del paper

03/10/2014

03/10/2014

    Aquesta gràfica animada, elaborada per The Economist, amb dades de ZenithOptimedia, il·lustra ben a les clares l’evolució de la...

Els professionals de la comunicació de les empreses cobren més que els periodistes dels mitjans

05/09/2014

05/09/2014

  Segons el segon Informe Wellcomm  de salaris de la comunicació 2013, els treballadors dels departaments de comunicació de les...