23/09/2023 El bloc de tendències sobre mitjans de proximitat

Els directors d’un diari decideixen dimitir abans d’acomiadar als seus redactors

Will Bourne i Jessica Lustig, dos dels directors del setmanari novaiorquès  The Village Voice, han presentat la seva dimissió després de rebre una ordre dels amos de la publicació perquè acomiadessin o retallessin de forma dràstica les condicions de cinc dels 20 periodistes de què es compon la redacció.

Va ser dimarts pel matí quan aquestes dues persones, que ocupen el càrrec de director i directora adjunta, respectivament, es van reunir amb els periodistes i els van comentar la seva decisió. En lloc de dur a terme les retallades que els havien demanat que fessin, Bourne i Lustig han decidit presentar la seva dimissió.

“Ens en anem perquè vaig ser convocat a una reunió a la qual se’m va demanar que acomiadés cinc persones i penso que ja som molt pocs aquí”, ha dit el director Bourne, que tot just fa uns mesos que és en el càrrec, en declaracions que recull el New York Times.

“Quan vaig arribar em van assegurar que la sagnia d’acomiadaments havia arribat al final. Tinc un enorme respecte per totes les persones que componen la redacció i per la feina que han estat fent i no seré jo el que s’executi més acomiadaments” , ha assegurat.

La seva mà dreta, Jessica Lustig, ha decidit marxar amb Bourne perquè comparteix la seva opinió que l’empresa no podia afrontar noves retallades, segons ha assenyalat ella mateixa.

The Village Voice és una publicació amb solera als Estats Units. Fundada el 1955, tres dels seus periodistes han aconseguit guanyar el premi Pulitzer al llarg d’aquests 58 anys. No obstant això, des de l’inici de la crisi està travessant per uns problemes econòmics que han provocat un degoteig constant de retallades a la plantilla.

De Poynter

Veure la informació sencera CLICANT:  http://www.nytimes.com/2013/05/10/business/media/top-editors-abruptly-leave-village-voice.html?smid=tw-share&_r=0

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Related Posts

La lenta, però inexorable agonia del paper

03/10/2014

03/10/2014

    Aquesta gràfica animada, elaborada per The Economist, amb dades de ZenithOptimedia, il·lustra ben a les clares l’evolució de la...

Els professionals de la comunicació de les empreses cobren més que els periodistes dels mitjans

05/09/2014

05/09/2014

  Segons el segon Informe Wellcomm  de salaris de la comunicació 2013, els treballadors dels departaments de comunicació de les...