Segons un recent estudi de l’Associació Alemanya d’Anunciants (OWM), que recull Marketing Directo, el 60% de les empreses diu que està bregant amb vendes a la baixa. Només el 25% dels anunciants dóna compte d’un repunt en la seva facturació durant la pandèmia, mentre que el 15% s’observa estabilitat en les seves vendes. La patacada en les vendes dels anunciants està afectant lògicament a les seves accions amb el focus posat en la publicitat. El 83% dels anunciants assegura que el coronavirus ha afectat d’alguna manera a les seves campanyes publicitàries en curs.
Gairebé la meitat de les marques, el 43%, ha aplicat retallades en les seves campanyes. El 25% ha optat per posposar entre un i tres mesos. I el 15% ha decidit demorar-a llarg termini. La bona notícia és que només el 2% dels anunciants ha aturat per complet a les seves campanyes de publicitat. Aquestes xifres estan d’acord amb una altra dada: el 62% dels anunciants reconeix haver minvat els seus pressupostos de màrqueting i comunicació. En el 29% de les marques les retallades estan sent severs i en el 33% de naturalesa moderada. Així i tot, el 31% dels anunciants diu no haver tocat els seus pressupostos publicitaris tot i la crisi de la COVID19. I el 6% diu haver-los incrementat.
D’altra banda, segons l’estudi d’Arce Media i Auditsa, els mitjans van acumular una caiguda del 44,4% en l’ocupació publicitària entre els dies 1 i 15 de maig. Percentatge que, però, no supera l’enfonsament del 47% registrat a l’abril. Les revistes van ser el suport més castigat durant la primera part del mes. De llarg. Mentre que l’ocupació de les mensuals es va enfonsar un 70%, la de les setmanals ho va fer un 68,5%. En general, el nombre de pàgines amb anuncis rondar les cinquanta, davant de les dues-centes de fa un any. Un descens agreujat en part per la suspensió temporal d’algunes publicacions durant la pandèmia.
A la premsa en paper i dominicals no li va anar molt millor, ja que va perdre un 52,41% ocupació durant les dues primeres setmanes del mes. En canvi, la televisió va millorar els seus registres d’abril, tot i que es va mantenir per sota de les 2.000 hores d’anuncis. Això és, un 48,9% menys que fa un any. D’altra banda, la publicitat a la ràdio ha decaigut una 39,83%. Internet és l’únic mitjà que creix enmig de la tempesta. El seu impacte publicitari es va elevar un 12,89%, de manera que compensa la caiguda soferta a l’abril.