“La font d’una informació és encara una qüestió clau”, destaca Jennifer Risi, directora general de l’Ogilvy Media Influence Team i directora de Relacions amb els Mitjans a Ogilvy Public Relations. “Aquests resultats són de gran interès per als professionals de les relacions públiques, per adaptar-se a noves plataformes i trobar nous camins per assolir els consumidors on siguin, ja sigui a la feina o en els seus moments d’oci”.
No obstant això, a l’hora d’informar-se, els percentatges canvien radicalment a favor de les xarxes socials. Concretament, un 50% dels periodistes declara utilitzar-les per informar-se, en detriment de la premsa (només preferida per un 20%), les agències de notícies (un 18%), els mitjans audiovisuals (9%) i els blogs (3%).
“Els mitjans socials ha passat de ser un canal que distribueix la notícia, a un que informa, amb el 50% dels periodistes enquestats dient que utilitzen els mitjans socials com una font per a les històries que van a cobrir. No obstant això, també trobem que les històries cobertes en els mitjans de comunicació tradicionals es veu com més influent el que subratlla la importància de les relacions amb els mitjans tradicionals per a la fabricació de marques”, va dir Risi.
L’enquesta va avaluar la confiança i es va centrar en les opinions dels reporters, editors i productors que cobreixen una varietat de temes, incloent notícies nacionals, notícies de negocis i financera, així com les tendències de consum, la tecnologia, l’entreteniment, la política i la salut. L’enquesta va ser realitzada per telèfon i correu electrònic pels membres de l’equip d’Ogilvy Media Influence, consultant a més de 200 professionals de diversos països a Europa, Orient Mitjà, Àsia-Pacífic i Amèrica del Nord.
Per PR Newswire / El Butlletí de l’AMIC
A llarg termini són dues realitat que aniran de la mà (http://www.telecomunicacionesyperiodismo.com/2016/01/redes-sociales-y-diarios-digitales-de.html).