Els mitjans socials han canviat la forma de comunicar-se i de consumir mitjans. Per bé o per mal, els mitjans digitals permeten a les persones discutir del que vulguin, quan vulguin. Però com dirimir els temes superficials presents molt sovint, i el que són els més interessats en la discussió en una xarxa social? Un estudi d’Spot.IM, una plataforma per a la construcció de xarxes socials a mida, respon a aquestes preguntes i examina els hàbits de consum de mitjans de comunicació relacionats amb notícies i política.
D’acord amb l’informe Spot.IM, els usuaris més joves de mitjans socials són més propensos a enviar comentaris. El 66 per cent dels usuaris de 18 i 19 anys d’edat prefereixen comentar articles de notícies a través de les xarxes socials, mentre que el 60 per cent dels usuaris majors de més de 60 anys prefereixen els web d’editors. El punt de convergència entre les preferències es produeix entre les edats de 43 i 45 anys.
En general, el 33 per cent dels enquestats vol un menor nombre d’articles de notícies en els seus canals de notícies socials, i al 52 per cent no li importa una cosa o altra. Entre els consumidors de més de 30 anys d’edat, el desig de llegir articles de notícies en línia es va reduir del 13 a l’11 per cent. Malgrat una quantitat aparentment interminable de missatges de notícies en les xarxes socials, aquestes dades es fan ressò de les troballes anteriors que els usuaris socials estan més interessats en com es produeix la informació que ens les notícies mateixes.
Tot i així, la política és un dels temes de discussió principal dels usuaris que opten per respondre als comentaris. El 48 per cent comenta les publicacions d’humor, el 36 per cent comentaris en els llocs polítics, el 36 per cent comentaris en els llocs de gastronomia i el 30 per cent se sent compromès amb missatges sobre notícies del món.
Així que, encara que sembli contradictori, els usuaris estan alhora menys interessats en els llocs de notícies del que es podria esperar i més interessat en la política. Això pot ser el resultat de la discussió al voltant del cicles electorals. De fet, el 21 per cent dels enquestat va dir que participen en les xarxes socials durant un debat presidencial.
Igual que els mitjans socials estan canviant la naturalesa de la política, la política podria estar canviant el comportament de l’usuari durant les campanyes polítiques. És probable que l’augment de la cobertura condueixi a una major discussió, o potser el cicle de la indignació és el culpable. Hi ha molts factors en joc quan es tracta de la discussió política en línia, i no hi ha respostes ràpides quan els polítics tracten d’atreure al públic.
En general, aquest informe pot indicar una disminució en l’interès en la recopilació de notícies de mitjans socials, o pot ser el cas que els interessos dels usuaris en general de mitjans de comunicació social són cíclics. Temes de fulla perenne com l’humor, el menjar i els animals bonics són generalment temes de participació segura, però temes espinosos com la política es desinflen.
Per Per Kimberlee Morrison (Adweek Social Times) / El Butlletí de l’AMIC