Dilluns, dia 27 de març, tindrà lloc el I Fòrum de Publicitat Nativa que organitza La Publicidad i que se celebrarà en els Cinemes Súper 8, l’antic Palacio de la Prensa de Madrid, reunirà als principals protagonistes del mercat i experts del sector de la publicitat nativa. Aquest primer Fòrum de Publicitat Nativa arriba després del gran èxit del dedicat a la publicitat programàtica i està dirigit tant a agències, com a desenvolupadors i anunciants que vulguin conèixer i posar-se al dia sobre aquest apassionant tema.
I què és la publicitat nativa, es pregunta en el full de propaganda?: La publicitat nativa és la integració de branded content en els mitjans amb el mateix look & feel i la mateixa experiència d’usuari que la resta dels continguts editorials. Amb aquest denominador comú, les empreses que participen en aquest primer fòrum son: Carat, Havas Media, Ligatus, Atresmedia, Publicis Media, El Agora, Quantum, OMD i Vocento. Els temes que conformaran el programa d’el Fòrum seran:
- Diferenciar la Publicitat Nativa del Branded Content.
- Què hi ha dins del format? Què és i què no és publicitat nativa?
- És la publicitat nativa una manera diferent i efectiva d’arribar a l’usuari?
- Diferenciar i definir bé com és cada producte.
- La transparència, “relativa”, està condicionada. L’usuari és el que mana, el que decideix i per tant, l’estratègia ha d’anar dirigida cap a ell.
- La integració de tots els participants del mercat; unir forces per generar una major transparència.
Una de les companyies que participaran en l’esdeveniment és OMD, i per això Sandra Sotelo, Head of Digital del Grup, ens mostra el seu punt de vista sobre el panorama actual del sector en la prèvia del Fòrum. Per cert, es poden aconseguir entrades de manera gratuïta a través del portal Ticketea.
Sandra Sotelo explica que “la publicitat nativa ha suposat una evolució en la publicitat en línia, de fet i sota el meu punt de vista, la publicitat en línia havia d’haver estat predominantment nativa des del seu inici, els usuaris no entren en un mitjà per consumir pre-rroll, ni llegir anuncis; hem aprofitat el trànsit dels mitjans i l’interès dels usuaris en els continguts per impactar publicitàriament sense posar el focus en formats que aportessin valor i generessin un major engagement i és en aquests dos punts clau on la publicitat nativa guanya rellevància.” Certament, segons eMarketer actualment els formats nadius conviuen amb els formats convencionals, però d’aquí al 2020 desbancarà als mateixos. De fet, en 2016 a Estats Units la publicitat nativa ha superat a la inversió en display i representa el 56%.
Per Sotelo les millors campanyes de publicitat nativa són “aquelles que són capaces de captar l’atenció dels usuaris a través de la innovació en la creativitat amb peces interactives que al seu torn estan perfectament integrades en el mitjà i que responen a una estratègia de targeting i audiències de forma efectiva.”
Hom espera que el I Fòrum Publicitat Nativa organitzat per La Publicidad acosti la publicitat nativa a les marques, mitjans i agències, trenqui amb les barreres que actualment existeixen i aporti les claus perquè aquesta sigui escalable i accionable en el curt mitjà termini.
Per Àmbit d’Estratègia i Comunicació i La Publicidad / El Butlletí de l’AMIC