Els rics d’Espanya són menys rics. Així ho assegura un article que ha fet públic el diari El Mundo en què es fa ressò de les 200 majors fortunes del nostre país. Un any més, Amancio Ortega (Inditex) i Juan Roig (Mercadona) tornen a ser els empresaris més destacats dins les nostres fronteres. Aquestes dades asseguren que els 200 noms de la llista acumulen un patrimoni de 231.488.000 d’euros, 16.500 menys que l’any passat. Entre aquests noms s’han colat els empresaris més reconeguts del sector de la comunicació, qui són?
Principalment, les més grans fortunes de l’Estat espanyol estan en mans dels amos de grups editorials i audiovisuals. La família Lara, propietària del Grup Planeta, és la més destacada de la llista, ocupa el lloc 64 en el rànquing general i ostenten un patrimoni de 840 milions d’euros. En segon lloc trobem a Francisco Javier Moll, empresari i amo de grups de comunicació com Prensa Ibérica, amb un patrimoni de 450 milions d’euros; l’empresari català ocupa el lloc número 109 d’aquesta llista.
Cal baixar al lloc 182 per trobar a Josep Maria “Tatxo” Benet, soci de Jaume Roures a Mediapro i posseïdor d’una fortuna de 260 milions d’euros, supera en 30 al seu soci, que ocupa el cinquè lloc d’aquesta llista -193 en la general- amb 230 milions en el seu haver. En el quart lloc -el 190 general- trobem a Gerard Romy Belillos, també soci de Mediapro, que té un patrimoni de 240 milions d’euros.
Ells són els cinc més rics del sector de la comunicació. No obstant això, no són els únics. Javier Godó, propietari del grup Godó-La Vanguardia, també destaca amb els seus 145 milions d’euros, posicionant-se en el lloc 286è entre les majors fortunes espanyoles. També destaca Blas Herrero (Kiss FM) amb 145 milions, mentre que Pilar i Fernando de Yarza, empresaris i propietaris del grup aragonès Heraldo, posseeixen 110 milions d’euros que els serveixen per a ostentar el lloc número 351. S’imposen a la família Asensio Mosbah, propietària del Grup Zeta que compta en el seu haver amb 105 milions d’euros.
Font: PRnoticias / El Butlletí de l’AMIC