D’acord amb les últimes investigacions realitzades pel Centre d’Investigació Pew (EUA), el 61% dels Millennials consumeixen informació des de Facebook. A diferència de les generacions anteriors, no busquen notícies específicament, sinó que actuen quan les veuen, bé per l’atracció dels titulars o bé perquè els interessa el contingut en línies generals.
En l’últim Congrés de Mitjans d’Informació de WAN-IFRA, una de les taules rodona més reeixides va ser la que va analitzar als Millennials i com consumeixen la informació. No estan interessats en temes de política (només un 26% d’ells van considerar aquest tema interessant), percentatge molt més baix que el que de la següent generació de la qual un 34% consumeix informació política. Comparant aquestes dues generacions amb la “Baby Boomers”, que comprèn adults que van néixer els anys 50 i 60, la xifra és notable: d’aquests, el 45% se sent atrets per temes polítics.
Robert Picard, especialista en mitjans econòmics a l’Institut Reuters de la Universitat d’Oxford diu que el realment important és desenvolupar estratègies efectives per aconseguir als Millennials. “És la primera generació que no va a un diari per estar informat com a primera opció”. D’aquesta manera, els mitjans de comunicació han de canviar la manera d’oferir la informació a aquesta generació, tan diferent comparada amb anteriors generacions. “Aquest tipus de desenvolupament vol dir que si no proporcionem el tipus d’accés a la informació que ells volen, tindrem problemes amb ells”.
Picard va assenyalar, a més, que a aquesta generació no li agrada l’estil del periodisme tradicional. “No els agrada la forma en què es presenta, ni els formats existents ni el to”. La comunicació, per tant, ha de ser més personal i menys formal.
Picard també va emfatitzar que els Millennials perceben el món de manera diferent. Per això va instar als editors a que continuïn produint aquest contingut ja que a la resta de generacions sí els interessa.
Per Digiday / El Butlletí