10/12/2023 El bloc de tendències sobre mitjans de proximitat

Notes d’economia per a no economistes. 08.13

 

Són ja cinc llargs anys de crisi el que els espanyols estem patint Són uns efectes devastadors els que genera sobre la riquesa d’aquest Estat i els seus ciutadans. La crisi ha desestabilitzant l’estat del benestar i ens ha portat a cotes de consum i atur inimaginables. No es tracta d’una crisi cíclica i en canvi la tractem com a tal i intentem donar-li solucions que ara són antigues i ineficaces; hem d’iniciar nous camins per sortir-ne i no seria un mal començament abaratir els costos energètics, reduir estructura d’Estat, augmentar la producció per hora treballada i rebaixar el sobreendeutament. 
—————–
Les polítiques d’austeritat que la CE s’aplica als estats amb dificultats no els ajuden a recuperar-se, sinó tot el contrari, ja no hi ha dubtes que l’austeritat té un efecte contractiu en l’activitat econòmica i això no ajuda, ni de bon tros, a sortir de la crisi, sinó que ha obert una escletxa en la disciplina de compliment dels objectius de dèficit, quedant al descobert l’extrema debilitat de l’activitat econòmica europea.
——————-
La previsió de consum de les llars espanyoles per a 2013 retrocedeix un -2,8%, respecte a l’any anterior, i la previsió d’atur augmenta al 26,8%, però hi ha qui opina que el 2014 l’economia espanyola millorarà i es produirà un creixement moderat.

——————
Una bona dada per rebaixar la dependència del petroli, al gener l’energia eòlica va cobrir el 27% de la demanda. Malgrat tot, no hi ha un marc regulador transparent que garanteixi la seva estabilitat futura.
——————
La Unió Europea i els EUA van anunciar la posada en marxa de les negociacions per a un acord de liberalització comercial entre els dos continents. Les dificultats són enormes per arribar a un acord, però si es porta a terme es consolidaria la més gran àrea comercial del planeta i ajudaria a millorar l’actual crisi en desterrar tensions econòmiques i monetàries.

Per Àngel Vendrell

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Related Posts

La lenta, però inexorable agonia del paper

03/10/2014

03/10/2014

    Aquesta gràfica animada, elaborada per The Economist, amb dades de ZenithOptimedia, il·lustra ben a les clares l’evolució de la...

Els professionals de la comunicació de les empreses cobren més que els periodistes dels mitjans

05/09/2014

05/09/2014

  Segons el segon Informe Wellcomm  de salaris de la comunicació 2013, els treballadors dels departaments de comunicació de les...