04/10/2023 El bloc de tendències sobre mitjans de proximitat

Notes d’economía per a no economistes. 20.13

The Telegraph, en el seu article d’aquest dissabte passat, considera inevitable que Espanya sigui rescatada, donant com a referència l’últim informe de l’FMI i va una mica més enllà, recomanant que traguem els diners dels nostres Bancs, encara que reconeix que això seria irresponsable. Ja hem comentat en diverses ocasions que la pràcticament nul·la recapitalització de la banca ens està portant a un camí sense retorn, els números són molt “tossuts”. 
Si el ministre Cristóbal Montoro, “no baixa del burro” i segueix mantenint la seva postura de no fixar un sostre de dèficit superior al 2%, (el desfasament rondaria els 2.600 milions d’euros), podria ser el principi del final de la Generalitat. ¿Un pla premeditat?
————————
Als Bancs se’ls omple la boca proclamant que volen concedir crèdits, però la realitat és molt diferent, actualment concedeixen un 28% dels crèdits sol · licitats i amb sòlides garanties. –
————————-
El Ministeri d’Ocupació ha nomenat 12 experts que, en dues setmanes, lliuraran una proposta que servirà de base per a un profund canvi en el sistema de càlcul de les pensions com a disseny del factor de sostenibilitat, que serà la base sobre la qual el Govern negociarà la Llei amb els partits polítics del Pacte de Toledo; hi ha qui advoca per a què es calculi en funció de l’aportat en un compte individual i de caràcter virtual. S’està preparant els futurs pensionistes per a un canvi radical.
————————
La crisi segueix afectant el consum a Catalunya, durant el primer trimestre de 2013 les grans superfícies van vendre un 8,9% menys, alimentació va baixar un 6% i la resta de productes un 10,8%.
————————
Merkel vol donar una volta de rosca més al mercat laboral i vol imposar reformes que el flexibilitzi encara més, el motiu, l’alt nivell d’atur juvenil.
————————
El deute dels ajuntaments va ascendir a 41.964.000 d’euros dels quals 5.512,2 corresponen als de la demarcació de Barcelona, i 1,178 milions corresponen a la Ciutat Comtal 1.178.000.

Per Àngel Vendrell

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Etiquetes: , , in Bloc
Related Posts

Els professionals de la comunicació de les empreses cobren més que els periodistes dels mitjans

05/09/2014

05/09/2014

  Segons el segon Informe Wellcomm  de salaris de la comunicació 2013, els treballadors dels departaments de comunicació de les...

La lenta, però inexorable agonia del paper

03/10/2014

03/10/2014

    Aquesta gràfica animada, elaborada per The Economist, amb dades de ZenithOptimedia, il·lustra ben a les clares l’evolució de la...

  • Totes aquestes informacions són molt valuoses: gracies!
    Et poses trist en llegir aquest panorama, quin futur. I els països emergents..emergint sobre les nostres cendres!!