04/10/2023 El bloc de tendències sobre mitjans de proximitat

Notes d’economía per a no economistes. 22.13

La Seguretat Social Alemanya té donats d’alta 43.548 treballadors espanyols; recentment la ministra d’ocupació, Fátima Báñez, i la seva col·lega alemanya, van signar un acord per donar ocupació a Alemanya a 5.000 joves espanyols a l’any. Estem patint una fuga de capital humà tan sagnant com la de capitals. 

                        —————————–

Un total de 131.411 contribuents van presentar a l’abril la declaració de béns a l’estranger, per un valor conjunt equivalent al 8,3% del PIB; cada declarant posseeix un patrimoni de 667.000, – euros, de mitjana, a l’estranger. 
El dèficit fiscal de Catalunya continua augmentant any rere any, el dèficit per habitant de la balança fiscal (diferència entre ingressos i despeses) és de 2.260, – euros de mitjana (paga més que rep), sens dubte inadmissible. Així no es fa un país, es desfà.
—————————
Si bé és veritat que els refugis fiscals per a particulars estan sota pressió, no passa el mateix amb les grans multinacionals, que segueixen amb les seves controvertides filials en estats on minimitzen el pagament d’impostos, no obstant això i davant les dificultats pressupostàries que pateixen molts d’aquests països, tant a Europa com fora d’ella, han pres cartes en l’assumpte. La pèrdua anual quantificada per aquest concepte s’estima en un bilió d’euros, per això la UE revisarà la directiva sobre matrius i filials i generalitzarà l’intercanvi automàtic d’informació, això últim davant la pressió dels EUA –
—————————–
Els deutes amb les comunitats de veïns per part dels seus propietaris sumen 1.200 milions d’euros, una xifra que posa en perill el manteniment de molts edificis. I els més mal pagadors són ls entitats financeres, bancs i caixes.
—————————–
El 2012 es van emetre 186.000 milions de deute públic, el pagament d’interessos en 2012 per deute públic va ser de 28.848.000 d’euros, l’equivalent al pressupost de Defensa.
—————————–
Els experts proposats pel Govern espanyol per a la reforma de les pensions proposen portar-la a terme en 2014, avançant 18 anys la seva aplicació, com s’estipulava. Aquest dilluns, en la seva última reunió, els 12 experts posen sobre la taula la vinculació de la pujada anual a l’evolució dels ingressos i les despeses del sistema, per als futurs pensionistes: lliga el càlcul de les seves pensions a l’esperança de vida.

Per Àngel Vendrell

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Etiquetes: , , in Bloc
Related Posts

La lenta, però inexorable agonia del paper

03/10/2014

03/10/2014

    Aquesta gràfica animada, elaborada per The Economist, amb dades de ZenithOptimedia, il·lustra ben a les clares l’evolució de la...

Els professionals de la comunicació de les empreses cobren més que els periodistes dels mitjans

05/09/2014

05/09/2014

  Segons el segon Informe Wellcomm  de salaris de la comunicació 2013, els treballadors dels departaments de comunicació de les...