04/10/2023 El bloc de tendències sobre mitjans de proximitat

Notes d’economia per a no economistes. 26.13

Bank of America Merrrill Lynch segueix fent trucades d’advertència a Espanya en un informe d’estratègies d’inversió, “Espanya i Itàlia són els grans riscos a Europa”
——————
Els Bancs no són ONG’s, són empreses privades en un mercat lliure que cotitzen en borsa, els seus accionistes arrisquen capital a canvi de rendiment, les directrius del Govern perquè flueixi el crèdit al sector econòmic estan condicionades en la Banca a garantia i rendiment, tot el que no es mantingui en aquesta línia està condemnat al fracàs. Els Fons d’Inversió i de Capital Risc tenen en el seu punt de mira, des de fa anys, el desmantellament de la Seguretat Pública a Espanya (Madrid és el referent), la medicina pública i privada han cohabitat, però el bon saber fer de la pública ha traslladat els grans avenços de la medicina a sectors menys benestants, generant una demanda quem per les seves elevades xifres, és objecte de desig de grups d’inversió.
——————
Els més grans de 45 anys en atur sumen ja 1.153.827; UGT i ha sol · licitat plans específics per a aquest col · lectiu, si bé no estaria de més recordar els centenars de milions d’euros cobrats per a la formació de treballadors. En l’últim any els aturats de llarga durada s’han incrementat en set punts.
——————-
La bona marxa de les empreses exportadores, i gràcies als països emergents, en el mes d’abril les exportacions van augmentar un 18,6%, si bé les importacions també van augmentar un 7,5%, rebaixant el dèficit comercial a 5.690, – milions d’euros.
——————-
Segons dades publicades per l’oficina d’estadística d’Eurostat, la renda per càpita espanyola va baixar un altre punt percentual, fins a situar-se en el 97% de la mitjana de la UE i 11 punts per sota de la mitjana de l’euro zona.

Per Àngel Vendrell

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Related Posts

Els professionals de la comunicació de les empreses cobren més que els periodistes dels mitjans

05/09/2014

05/09/2014

  Segons el segon Informe Wellcomm  de salaris de la comunicació 2013, els treballadors dels departaments de comunicació de les...

La lenta, però inexorable agonia del paper

03/10/2014

03/10/2014

    Aquesta gràfica animada, elaborada per The Economist, amb dades de ZenithOptimedia, il·lustra ben a les clares l’evolució de la...