23/09/2023 El bloc de tendències sobre mitjans de proximitat

Notes d’economia per a no economistes. 41/13

Hisenda prepara una reforma per a reequilibrar la càrrega fiscal, exercint més pressió fiscal a les grans empreses, que en molts casos és inferior a les petites i mitjanes empreses. És una mesura demandada d’anys però la seva aplicació pot desincentivar la inversió i l’activitat econòmica; no obstant, la reforma és necessària i obligatòria ja que no sempre els assalariats, petites i mitjanes empreses han de córrer amb la càrrega fiscal, la reforma ha d’equilibrar la tributació fiscal. Les grans empreses només van tributar un 4% de mitjana a Espanya durant el 2012. 
SI però NO. La Troica (CE i BCE) considera que a la banca espanyola segueixen existint punts febles que cal solucionar. Els préstecs a l’economia real continuen sent “febles ” i segueixen “contrets de manera substancial i alenteixen la seva recuperació”, matisant que l’economia espanyola passa per un “difícil procés de correcció de desequilibris “.
————————-
Ja vaig dir en el seu moment que les pensions patirien una dura retallada a mitjà termini. L’avançament que per a l’any vinent només augmentin el 0,25 %, segons Fátima Báñez, ministra d’Ocupació, ho ratifica.
————————-
La inversió estrangera va tornar a caure en 6.058.000 d’euros (acumula un total de 244.104.000), però la Banca espanyola va compensar la retirada invertint 12.200 milions en comprar deute públic. No hi ha diners per al crèdit, però si pel deute públic .
————————-
La supressió de la paga extra de Nadal als funcionaris va suposar una minva d’ingressos per a Hisenda de 407 milions d’euros el 2012 per l’IRPF, segons la memòria de l’Agència Tributària.

Per Àngel Vendrell

About the author

Estanis Benvinguts al bloc d'Estanis Alcover sobre comunicació, premsa i món editorial, publicitat, màrqueting i publicitat. Google

Related Posts

La lenta, però inexorable agonia del paper

03/10/2014

03/10/2014

    Aquesta gràfica animada, elaborada per The Economist, amb dades de ZenithOptimedia, il·lustra ben a les clares l’evolució de la...

Els professionals de la comunicació de les empreses cobren més que els periodistes dels mitjans

05/09/2014

05/09/2014

  Segons el segon Informe Wellcomm  de salaris de la comunicació 2013, els treballadors dels departaments de comunicació de les...