Editors d’estats com l’espanyol, Alemanya, França o Itàlia s’han dirigit al Comissari de Societat i Economia Digital, senyor Oettinger per exigir-li que la Unió Europea mantingui el seu paper determinant en la defensa de la lliure circulació d’informació a tot Europa i en el dret fonamental a tenir accés a aquesta informació.
L’exemple de les modificacions introduïdes en la Llei de Propietat Intel·lectual (LPI) pel govern espanyol “tenen un impacte negatiu per als editors”, segons els signats de la carta. Això és especialment rellevant atès que la legislació a la qual es refereixen no ha estat sotmesa a revisió davant la Comissió Europea, privant-los de l’oportunitat de ser escoltats.
La LPI que pretén institucionalitzar un cànon digital a favor de determinats editors de premsa i restringir el dret a la còpia privada, va contra els fonaments d’Internet i del desenvolupament del món digital. La Coalició Prointernet ha manifestat el seu suport a la protecció dels drets d’autor a Internet, però creu que cal una reforma que permeti a més la creació de nous models de negoci i de gestió, tenint en compte a Internet com a element transformador de totes les activitats econòmiques.
Coalició Prointernet promou la innovació i advoca per la llibertat d’expressió, d’empresa i d’informació a la Xarxa; és partidària que els autors tinguin llibertat de triar com i qui gestiona els seus drets, i considera que no ha d’implantar-se un nou cànon digital exclusiu en favor de determinats editors de premsa.
d’Àmbit d’Estratègia i Comunicació / El Butlletí de l’AMIC