NewsCred és una startup de Nova York que va néixer com a web de notícies, després va passar a oferir continguts per sindicar i ara la seva aposta és fer que grans marques comprin periodisme. De moment, marques com Pepsi, Johnson & Johnson i Orange Telecom ja han fet el pas. N’hi ha d’altres que segueixen els seus passos.
Segons explica el director general de NewsCred, Shafqat Islam, a BusinessInsider, per a les grans marques el seu contingut “s’utilitza per generar clients potencials, educar-los, educar els treballadors i per conduir la gent per l’embut de vendes (sales funnel): hi ha un ROI tangible”. Gràcies als continguts especialitzats en els sectors de les marques en qüestió, aquestes poden exercir un lideratge i atraure nous clients.
Les campanyes de màrqueting per correu electrònic registren índexs d’obertura significativament més alts. Tal com explica Islam, un exemple és el cas d’assegurances Zurich. Gràcies al contingut llicenciat de The Economist i Bloomberg, poden ser útils i aportar un servei autèntic i de valor als seus clients.
NewsCred compta amb contingut llicenciat de més mil fonts informatives del món, incloent articles sencers de text, imatges i vídeos. En determinats canals, els clients registren unes taxes d’obertura de les campanyes de màrqueting per correu electrònic d’entre el 30% i el 40%.
El cas de Pepsi és diferent. Coneguda pel seu suport a la cultura pop, van llicenciar continguts a NewsCred sobre aquesta cultura pop, música i cinema i “els vam ajudar a escalar els seus esforços quant a continguts ja que no són una redacció i no és el seu àmbit d’expertesa”, afirma Islam.
NewsCred és, d’alguna manera, finestreta única del contingut: proveeixen de la tecnologia per utilitzar-lo, ajuden a confegir una estratègia i resolen els temes legals i de llicències.
Per a les marques corporatives, el retorn és encara més fàcil de veure. Els clients corporatius estan veient 30-40 per cent de les taxes obertes per a les seves campanyes de email màrqueting en certs canals, cosa que és inèdita per a aquest tipus de campanyes corporatives B2B.
Com que és una finestreta única per al contingut, proporcionant la tecnologia necessària per al seu ús, ajudant a l’estratègia d’ofici, i fer front a tots els problemes legals i de llicència, la companyia espera que prendre aquesta decisió sigui molt fàcil.
Això està pagant dividends. Al principi, NewsCred constantment havia de fer cas a les marques sobre el que podien fer amb el contingut. Ara, les empreses ja els busquen, van cap a deells.
La sindicació de continguts serà més barata, més ràpida, més flexible i més fàcil d’escalar que la creació de contingut a casa. Això és el que les empreses busquen quan passen pressupost de màrqueting. Com que es tracta de prominents tercers, té una imparcialitat i credibilitat que és molt difícil d’imitar.
El contingut ja hi és i n’hi ha un munt arreu. Què fan les empreses davant aquesta novetat. que està limitada únicament per la seva imaginació i visió estratègica?.
(de Businessinsider)