Els periodistes energetico-ambientals, els més valorats i més ben pagats a Espanya

Els periodistes energetico-ambientals, els més valorats i més ben pagats a Espanya

Recentment, a la Universitat Camilo José Cela (UCJC), de Madrid, es va fer un debat sobre “Periodisme ambiental en noves tecnologies”, organitzat per la FAPE. Un dels ponents, Ramon Roca, director d’El Periódico de la Energia, va explicar que tot el que s’està vivint en matèria energètica, i sobretot el canvi climàtic, ha suposat que el periodisme mediambiental sigui actualment el més valorat. En aquest sentit, va dir que “el redactor millor pagat de totes les redaccions d’Espanya és el redactor mediambiental”, alhora que va reconèixer que “les pressions existeixen i és molt complicat, però que tracta de les coses que realment importen a la vida, perquè aquí no es mou res si no hi ha una mica de calor, d’electricitat o d’energia al darrere”.

Al seu torn, el director d’ Energies Renovables, Luis Merino , va recordar com ja als anys 90 hi va haver al món del periodisme qui es va adonar que tot allò relacionat amb l’energia i, més en concret, amb les renovables suscitaria el màxim interès. Merino va centrar la seva intervenció en la qualitat transversal que té la informació mediambiental. En aquest sentit, va concloure que “el que els passa als periodistes amb el tema de l’energia és que toca totes les altres àrees: política, geopolítica, economia, societat… la qual cosa és espaterrant per a un periodista”.

Arturo Larena, director i creador d’EFEverde.com, va destacar el paper de “servei públic i la funció formativa” que té el periodisme mediambiental i no va dubtar a afirmar que “val la pena apostar-hi ”.

Precisament, el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa va estar dedicat aquest mes a la importància del periodisme i la llibertat d’expressió en el context de la crisi ambiental global actual. Es va posar de manifest l’important paper que exerceixen la premsa, el periodisme, l’accés i la divulgació de la informació per garantir i assegurar un futur sostenible que respecti els drets de les persones i la diversitat de veus, així com la igualtat de gènere.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: Energias Renovables)