El dissabte, 8 de novembre, des de l’Espai Joan Planes, d’Estamariu (Alt Urgell), es reflexionarà sobre el paper dels periodistes locals en la posada en valor del patrimoni social, cultural i econòmic del territori. En diferents ponències, es parlarà del paper del periodista, de fórmules de finançament dels mitjans de comunicació i de l’ús de la Intel·ligència Artificial per destacar les singularitats locals.
Entre els objectius de la jornada hi ha el de reconèixer el paper que tenen els periodistes a l’hora de difondre el patrimoni social, cultural i econòmic d’un territori, i mostrar-ne la seva realitat i singularitat.
A més, també es busca explicar i posar en valor la realitat dels municipis rurals; fomentar l’arrelament als pobles i contribuir a frenar-ne el despoblament; ser un espai de trobada per als professionals de la comunicació, i compartir iniciatives que hi ha ne marxa al Pirineu i altres zones.
El programa inclou cinc ponències al llarg del matí:
- El paper del periodista local, avui – Carles Pont, professor de la Universitat Pompeu Fabra.
- El finançament dels Mitjans de Comunicació Rurals – Eduard Navarro, president de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió, i Jordi Ubach, director de Pallars Digital.
- Com i perquè fer arribar iniciatives locals al món global – Francesc Canosa, director de la revista Horitzons.
- Comunicació positiva i la veu de les dones al món rural – Gemma Peris, presidenta de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya i cofundadora de L’Oest.
- Com utilitzar la intel·ligència artificial per posar en valor les singularitats locals – Josep M. Ganyet, conseller delegat de Mortensen.
La jornada comptarà amb quinze ponents, especialistes en diversos àmbits del periodisme i la comunicació. El debat i reflexió es durà a terme en un entorn amb una gran riquesa natural i cultural que els assistents tindran l’oportunitat de descobrir. Podeu conèixer el programa en aquest enllaç.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: Periodisme Rural)