Salt endavant del Congrés Internacional de Recerca en Comunicació. Es farà el 6 de juny

Salt endavant del Congrés Internacional de Recerca en Comunicació. Es farà el 6 de juny

El Congrés Internacional de Recerca en Comunicació arribarà el 6 de juny vinent a la setena edició, que es farà a Barcelona, amb l’objectiu de reunir un vegada més la investigació en comunicació social, a més de dinamitzar i donar visibilitat a la recerca de nivell internacional que es fa en les universitats catalanes en aquest àmbit, segons informa un portaveu de la Societat Catalana de Comunicació, organitzadora del Congrés i filial de l’Institut d’Estudis Catalans. La SCC commemora enguany el 40è aniversari de la seva creació i vol aprofitar l’ocasió per donar un nou impuls al Congrés, que tindrà continuïtat en l’edició de 2025 i les següents.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és que, per primera vegada, l’editorial acadèmica Tirant lo Blanch publicarà les comunicacions presentades al Congrés. Amb seu a València, Tirant lo Blanch és l’editorial més prestigiosa del sector segons el SPI (Scholarly Publisher Indicator) del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Els participants en el Congrés també podran optar, com és habitual, per publicar els resultats de les recerques en la revista Comunicació. Revista de Recerca i Anàlisi, editada per la mateixa Societat Catalana de Comunicació, de la qual s’han publicat ja 40 números.

Les propostes de comunicació al VII Congrés Internacional de Recerca en Comunicació es poden presentar fins el 17 de maig vinent. El Congrés es farà a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i les diferents sessions es desenvoluparan durant tot el dijous, dia 6 de juny.

Les comunicacions es poden presentar en llengua catalana, en castellà o en anglès, ja sigui de manera presencial o en línia, en directe. Des de la primera edició del Congrés, que es va fer el 2017 a Girona, la internacionalització va ser un dels principals objectius. Des de llavors, en les sis edicions del Congrés s’hi han presentat un total de 238 comunicacions, per part d’investigadors d’onze països diferents. Al seu torn, el comitè científic del Congrés està format per disset personalitats del món de l’acadèmia i la recerca en comunicació, vinculats a catorze universitats de vuit països d’Europa i Amèrica.

Podeu demanar més informació a Jordi Fortuny (tel.  607074964) i en aquest enllaç.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: SCC-IEC)