La cinquena edició de la Table Stakes Europe compta amb dos equips catalans

La cinquena edició de la Table Stakes Europe compta amb dos equips catalans

El diari Ara i el digital El Nacional han estat seleccionats per participar a la cinquena edició del programa Table Stakes Europe, un projecte desenvolupat per l’organització WAN-IFRA (World Association of News Publishers) en col·laboració amb Google News Initiative. El programa, al qual participen 16 mitjans més de tot Europa, acompanyarà els equips de treball d’El Nacional i l’Ara per desenvolupar els seus nous reptes de cara al 2024.

Aquest mes de gener s’ha iniciat el programa i finalitzarà a l’octubre amb l’objectiu d’orientar els equips a desenvolupar iniciatives específiques que impliquin canvis en els fluxos de treball o altres reptes de la transformació digital . La majoria de mitjans escollits centraran els seus esforços en la diversificació d’ingressos, enfocat sobretot a la mètrica ARPU, ingressos mitjans per usuari, i a aplicar la intel·ligència artificial a les rutines periodístiques.

Els altres mitjans participants al programa són: Kurier (Àustria), Det Nordjyske Mediehus (Dinamarca), Karjalainen (Finlàndia), La Provence i Mediapart (França), Aschendorff Medien GmbH & Co. KG, Freie Presse Mediengruppe, Hamburger Abendblatt / Funke Medien, Rheinische Post Mediengruppe, Süddeutsche Zeitung i Zeitungsverlag Neue Westfälische (Alemanya), Árvakur hf. (Islàndia), The Irish Times (Irlanda), Times of Malta (Malta), Gremi Media (Polònia) i NWT Media (Suècia). Aquesta setmana s’ha fet públic l’informe sobre  la quarta ronda de Table Stakes Europe, sota el títol “Agents de canvi: necessitats del públic al cor de la transformació digital. WAN-IFRA és l’Associació Mundial d’Editors de Notícies, constituïda per més de 80 organitzacions de mitjans de tot el món de més de vint països diferents. Les associacions catalanes d’editors de premsa local (ACPC i AMIC) en són col·laboradores.- Àmbit d’Estratègia Imatge: WAN-IFRA