Les notícies locals al Regne Unit tenen greus problemes

Les notícies locals al Regne Unit tenen greus problemes

Les notícies locals al Regne Unit tenen greus problemes, però aquesta tendència radical podria canviar-ho tot, segons The Guardian). Més de quatre milions de britànics viuen en deserts informatius, i milions més en “terres ermes d’informatius” on les notícies locals estan a la vora del col·lapse. Hi ha signes d’èxit en les publicacions inicials, que se centren en les notícies orientades a la comunitat i menys en els beneficis. Però les subvencions governamentals per als mitjans es dirigeixen majoritàriament a les editorials corporatives que posseeixen publicacions heretades en lloc de petites capçaleres independents.

“Estem tancats en una espiral descendent quan podríem estar en un cicle de renovació, afirmen els editors de proximitat. El govern continua llançant diners als editors de diaris que són els que menys han fet per resoldre el problema, en lloc de desbloquejar el potencial de les notícies locals”, afirma Jonathan Heawood, de la Fundació Notícies d’Interés Públic.

En un magnífic article publicat a The Guardian, Jonathan Heawood afirma que amb pressupostos reduïts, les editorials independents de proximitat de Manchester a Glasgow estan fent coses increïbles. El govern britànic ha de desbloquejar el seu potencial”. “Mentre els editors i les emissores nacionals s’enfronten als vents contraris econòmics i culpen les plataformes de xarxes socials dels seus problemes, està sorgint una nova generació de proveïdors de notícies independents. Desconeguts, sense finançament i majoritàriament mal pagats, aquests editors independents estan reimaginant notícies locals a comunitats des de Shetland fins a l’illa de Wight i de Caerphilly a Newry”.

El periodista de The Guardian remata el seu article amb un advertiment: “El públic pagarà per notícies locals de qualitat. Però prendrà accions concertades per construir una economia de notícies local sostenible. Els empresaris de notícies independents són la clau per a un futur millor. Estan donant molt a la societat. És hora que rebin alguna cosa a canvi”.- Àmbit d’Estratègia