Setè informe de la Universitat de Stanford sobre l’índex d’IA

Setè informe de la Universitat de Stanford sobre l’índex d’IA

Ja es coneix la setena edició de l’informe AI Index. Artificial Intelligence Index report 2024. Arriba, precisament, en un moment important en què la influència de l’IA en la societat mai ha estat tan pronunciada. L’informe cobreix àmpliament les tendències essencials, com ara els avenços tècnics en IA, les percepcions públiques de la tecnologia i la dinàmica geopolítica que envolta el seu desenvolupament. Amb més dades originals, aquesta edició presenta noves estimacions sobre els costos de formació en IA, anàlisis detallades del panorama responsable de la IA i un capítol completament nou dedicat a l’impacte de la IA en la ciència i la medicina.

L’informe de l’Índex d’IA fa un seguiment, recopila, destil·la i visualitza dades relacionades amb la intel·ligència artificial (IA). Els editors, l’Stanford University (Human Centeret Artificial Intelligence), afirmen que la seva missió és proporcionar “dades imparcials, rigorosament verificades i d’àmplies fonts per tal que els responsables polítics, els investigadors, els executius, els periodistes i el públic en general desenvolupin una comprensió més exhaustiva i matisada del complex camp de la IA”.

L’Índex d’IA és reconegut a nivell mundial com una de les fonts més creïbles i autoritzades de dades i coneixements sobre intel·ligència artificial. Les edicions anteriors han estat citades en diaris importants, com ara The New York Times, Bloomberg i The Guardian, han acumulat centenars de cites acadèmiques i han estat citades per responsables polítics d’alt nivell dels Estats Units, el Regne Unit i la Unió Europea, entre altres llocs. L’edició d’enguany supera totes les anteriors en mida, escala i abast, reflectint la importància creixent que la IA està arribant a tenir en totes les nostres vides. Llegiu l’Informe de l’índex IA 2024.- BeMediàtic/Ámbit d’Estratègia (Il·lustració: Stanford University)