Un assistent de ChatGPT personalitzat per als mitjans locals

Un assistent de ChatGPT personalitzat per als mitjans locals

ChatGPT va introduir la capacitat per als usuaris de la seva versió de pagament de generar “GPT personalitzats”. Aquesta és una versió de ChatGPT a la qual s’assigna una tasca específica,la qual cosa estalvia de repetir les instruccions per a cada tasca nova. Joe Amditis, director del Center for Cooperative News als Estats Units, ha publicat una guia per als mitjans locals per ajudar-los a crear els seus propis GPT, detallant els diferents passos.  

Per il·lustrar la seva oferta, va crear un assistent GPT que ajuda els periodistes locals “a analitzar, entendre i generar resums de transcripcions de reunions públiques, notes de premsa o altres documents d’institucions locals”. Detalla a la guia les instruccions que li cal assignar.

Joe Amditis destaca la importància de crear GPT amb un paper i una funció ben definits. “Un GPT per a editorials de mitjans de proximitat pot ajudar els periodistes amb el seu treball de recerca, mentre que un altre per a la gestió d’esdeveniments pot centrar-se en aspectes logístics”.

Per si us animeu des del Bloc de l’Estanis oferim dues possibilitats més a l’editor de premsa de proximitat per endinsar-se en el món de la IA personalitzada en els mitjans locals. La guia per crear el teu GPT personalitzat per a mitjans locals (en anglès)  i El manual per a principiants per crear sol·licituds a ChatGPT per a mitjans locals (també en anglès).- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: jamditis.notion)