La Societat d’Estudis Històrics ressalta el llibre dels 40 anys de l’ACPC

La Societat d’Estudis Històrics ressalta el llibre dels 40 anys de l’ACPC

La Societat Catalana d’Estudis Històrics ha publicat, en el seu darrer butlletí, una àmplia ressenya del llibre editat per l’ACPC ara fa tot just un any i que duia per títol  Premsa Comarcal. La memòria de la vida quotidiana de Catalunya. Escrit pel doctor en Història Lluís Costa, aquest volum va veure la llum amb motiu del 40è aniversari de l’entitat.

A l’interior del butlletí, en una acurada crònica signada per Adrià Vidal Santorum de la Universitat de Girona diu, “avui en dia, la multiplicitat, pluralitat i riquesa de l’associacionisme a Catalunya forma part indissoluble del que es coneix com a societat civil catalana. En aquesta sentit volem destacar l’activitat de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) durant els seus quaranta anys d’existència, i remarcar que la tradició periodística a Catalunya s’ha caracteritzat per la seva profunda vocació comarcal i, per tant, de proximitat”.

A la ressenya, que explica pormenoritzadament els capítols del llibre, també es pot llegir “l’excés d’informació dels mitjans generalistes té com a contrapunt l’altra oferta, la local i la comarcal, on uns receptors àvids de coneixement i d’informació generaran una, si més no, sostinguda demanda d’un producte gairebé insòlit en les propostes generalistes”.

L’article acaba dient “podem concloure que la informació del que passa al costat de casa nostra cada vegada serà més important, perquè cada comarca, cada poble, té una problemàtica diferent i, en conseqüència, existeix la necessitat que algú ho expliqui, la qual cosa crea un vincle”. Podeu llegir l’article sencer en PDF aquí. (Font i foto: ACPC)