A finals de juny, Meta actualitza -amb polèmica- la seva política de privadesa

A finals de juny, Meta actualitza -amb polèmica- la seva política de privadesa

El proper 26 de juny #Meta actualitza la seva política de privadesa, principalment per regular com utilitzarà tot el contingut amb la finalitat d’entrenar la seva #IA. Tot i que no és fàcil de trobar, s’ha creat un formulari per oposar-se a aquest tractament (en funció del país i una altra sèrie de límits, a més d’alguna pregunta curiosa), formulari que ha posat a disposició Jorge Morell Ramos (fundador de Legaltechies).

Quines dades “nostres” utilitzarà Meta per entrenar els seus IA?: publicacions, fotos i els seus peus de foto i els missatges que s’enviïn a la IA. Això si, queden exclosos els missatges privats.

Meta diu que hom pot oposar-se a aquest formulari, però que fins i tot si accepta la petició que se li faci arribar, hi podria haver casos on les dades formin part del model d’entrenament de la intel·ligència artificial: a) Si la meva cara o informació apareixen al contingut d’un tercer que utilitzi també els serveis. b) Si algú que forma part del servei m’esmenta o comparteix info meva en publicacions o peus de foto. És a dir, un argument molt similar a l’utilitzat històricament per Facebook per limitar l’eliminació de contingut i ampliar l’abast de la llicència que s’atorgava.

Segons Meta, utilitzarà l’interès legítim com a base legal per al tractament d’aquestes dades (per això l’opció d’oposició) a la UE i el Regne Unit, canviant de base legal en altres jurisdiccions segons correspongui.

Per cert, per oposar-nos a la nova política de privadesa, Meta vol saber el país on vivim i el nostre email, a més de com ens afecta aquest tractament i altres detalls prou importants. Us facilitem el formulari per oposar-se a l’actualització. El trobareu en aquest enllaç. Be Mediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: Facebook)