A punt el Festival Internacional de Periodisme a Perusa

A punt el Festival Internacional de Periodisme a Perusa

El Festival Internacional de Periodisme de Perusa, Itàlia, arriba a la seva 18a edició del 17 al 21 d’abril, amb 600 ponents i 200 sessions. Els temes van des de la IA al periodisme i la cobertura de la crisi climàtica, fins a la gestió i el lideratge de les redaccions. És la gran ocasió pel periodisme europeu per intercanviar idees i inspirar-se en un grup tan atractiu de periodistes i mitjans de comunicació. Casualment, el congrés de Perusa coincideix pràcticament en les mateixes dates amb el XVIII Congrès del Club d’Editors, que es farà a Palència, amb la participació de diferents mitjans catalans.

Al congrés italià estan previstes tres sessions dedicades a solucions i periodisme constructiu. Els organitzadors estan convençuts que les solucions i el periodisme constructiu poden ajudar a reequilibrar la indústria de les notícies cap a la sostenibilitat. Entre altres avantatges, la cobertura orientada a solucions implica el públic i ajuda a contrarestar l’evitació de notícies, obre noves vies d’ingressos i permet a les comunitats prendre mesures que puguin impulsar canvis col·lectius i de polítiques.

Entre els temes d’aquesta edició hi ha, en primer lloc, la GUERRA. Des d’Europa, a Rússia, passant per l’Orient Mitjà, el congrés de Perusa dedicarà un ampli espai a les anàlisis d’escriptors i professionals del periodisme internacional i als testimonis directes dels corresponsals més valents, que treballen a les zones de conflicte del món.

Trobareu el calendari i les activitats del congrés en aquest enllaç.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: #ijf24)