Anàlisi de la reputació web de mitjans de comunicació. Scimago Media Rankings incorpora 251 mitjans espanyols

Anàlisi de la reputació web de mitjans de comunicació. Scimago Media Rankings incorpora 251 mitjans espanyols

Scimago Media Rankings (SMR) és una base de dades de mitjans de comunicació de tot el món que analitza la reputació web de cada mitjà, cosa que permet analitzar i comparar-los entre si, o conèixer la situació relativa dels mitjans de cada país, o entre països. Es tracta del primer mapa global de mitjans per descobrir, avaluar i comparar el desenvolupament digital, la posició i el lideratge de les empreses periodístiques des de la perspectiva de la seva reputació web. SCImago Lab incorpora 251 mitjans espanyols (bona part catalans)

Liderat per la Universitat de Navarra, el  projecte IBERIFIER  –Iberian Digital Media Research and Fact-Checking Hub– cerca investigar els cibermitjans i monitoritzar les amenaces a la desinformació a Espanya i Portugal. És un dels vuit hubs de regions que formen part de l’European Digital Media Observatory (EDMO) de la Unió Europea.

El projecte centra les seves investigacions en  cinc línies de treball :

  1. Investigar sobre les característiques i tendències de l’ecosistema ibèric dels mitjans digitals.
  2. Desenvolupar  tecnologies computacionals  per a la  detecció primerenca de la desinformació.
  3. Verificar i desmentir desinformació  al territori ibèric, reportant a la Comissió Europea.
  4. Preparar també  informes estratègics sobre amenaces  de desinformació, tant per al coneixement públic com per a les autoritats d’Espanya i Portugal.
  5. Treballar en iniciatives d’  alfabetització mediàtica  adreçades a periodistes i informadors, joves i la societat en conjunt.

Entre els cent primers, El País encapçala els media espanyol amb un 10 de rang global. Al número 6 trobem La Vanguardia, amb un 58; els 8 i 9 són per a Mundo Deportivo i El Periodico de Catalunya, 79 i 89 del rang, respectivament. El primer mitjà en català és Vilaweb en el 30è lloc i un rang global de 45- En el lloc 38, diari Ara, amb el 551 del rang, seguit de El Nacional, lloc  84 i 1201 el rang, i Regió 7 (95 i 1484). Podeu consultar el rànquing complet aquí.Àmbit d’Estratègia