Apple i Google ataquen l’espionatge a través de rastrejadors Bluetooth per al mòbil

Apple i Google ataquen l’espionatge a través de rastrejadors Bluetooth per al mòbil

Apple i Google van anunciar dilluns que els usuaris d’iPhone i Android començaran a veure alertes quan sigui possible que s’utilitzi un dispositiu Bluetooth desconegut per rastrejar-los. Les dues empreses han desenvolupat un estàndard de la indústria anomenat “Detecció de rastrejadors d’ubicacions no desitjades”. A partir de dilluns, Apple introduirà la capacitat a iOS 17.5 i Google la llançarà als dispositius Android 6.0+.

Ara els usuaris rebran una alerta “[Article] trobat en moviment amb tu” al seu dispositiu si es veu que un dispositiu de seguiment Bluetooth desconegut es mou amb ells, independentment de la plataforma amb la qual estigui vinculat el dispositiu.

El moviment segueix nombrosos casos de rastrejadors Bluetooth com els AirTags d’Apple que s’utilitzen per a l’assetjament. El maig passat, Apple i Google van anunciar  que treballarien junts per liderar una iniciativa de tota la indústria per crear una manera d’alertar els usuaris en cas de seguiment no desitjat des de dispositius Bluetooth.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: Apple)