Com saber els que lluiten pel periodisme i els qui pel poder

Com saber els que lluiten pel periodisme i els qui pel poder

La Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació de la Universitat de La Laguna va organitzar recentment les VI Jornades d’Innovació al Periodisme. El protagonista de les Jornades, el periodista i escriptor David Jiménez (corresponsal d’El Mundo a Àsia durant prop de vint anys i director del mateix diari durant un), va ser presentat com a defensor de la independència dels mitjans de comunicació a l’estat espanyol.

En la seva ponència (Les ​​trinxeres del periodisme: del front als despatxos), Jiménez va recalcar que “el periodisme, davant l’activisme, pot canviar vides”, ja que “defensa la veritat i la realitat de les persones que mereixen tenir més veu”.

L’escriptor va traslladar que “l’objectiu dels que estudien Periodisme hauria de ser que d’aquí a vint-i-cinc anys, en mirar-se al mirall, veiessin professionals del periodisme, no de les relacions públiques ni de la propaganda”. A més, va animar que quan adquireixin aquesta fortalesa, no s’oblidin dels que es juguen la vida per defensar la veritat en conflictes sense acceptar els suborns de qui són al poder.

David Jiménez va ultimar que la comesa del periodisme rau a “tenir la mirada oberta, estar al corrent del que passa a l’entorn”, que en sortir de casa “deixem enrere els prejudicis i les creences, per anar amb l’absoluta determinació de contar amb fidelitat els esdeveniments, encara que vagi en contra del que pensem”.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: periodismo.ull.es)