Eines de Denúncia de la Digital Services Act (DSA)

Eines de Denúncia de la Digital Services Act (DSA)

La Comissió Europea oferta dues eines de denuncia per a la Llei de serveis digitals (DSA) i la Llei de mercats digitals (DMA).

Les eines permetran que les persones proporcionin, sense por de represàlies, informació que permeti identificar i descobrir pràctiques nocives de les plataformes en línia molt grans (VLOP) o dels motors de cerca (VLOSE) designats  en virtut de la DSA , o qualsevol violació de les obligacions de guardians  sota el DMA .

Els denunciants poden proporcionar informació rellevant de forma anònima o no, en qualsevol de les llengües oficials de la UE i en qualsevol format rellevant (per exemple, informes, notes, intercanvis de correu electrònic, mètriques de dades, investigacions internes, decisions o qualsevol circumstància rellevant).

Les eines de denunciar ofereixen una manera segura d’informar d’aquesta informació. Totes les dades estan xifrades, garantint una protecció sòlida i el compliment dels marcs legals estàndard. Les eines han estat certificades per un tercer independent, garantint la total privadesa del denunciant en totes les seves comunicacions amb la Comissió.

Les persones que es trobin amb pràctiques nocives per part de VLOP o VLOSE poden, en virtut de la DSA, presentar queixes davant el seu  coordinador nacional de serveis digitals. Qualsevol cas d’incompliment de la DMA per part dels guardians es pot informar al  punt de contacte de la Comissió dedicat o a les autoritats nacionals de competència del seu estat membre on resideix el denunciant. Hi ha més informació disponible al lloc web d’eines de denuncia de la Comissió per a  DSA i  DMA . Es poden consultar més detalls sobre l’ eina de denuncia de DSA i l’, a més d’obtenir més informació sobre la  Llei  de serveis digitals (DSA) i  la Llei de mercats digitals (DMA).- BeBediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: European Cluster)