El Consell de la Informació de Catalunya demana un marc legal sobre la transparència dels mitjans

El Consell de la Informació de Catalunya demana un marc legal sobre la transparència dels mitjans

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) ha emès un comunicat en el qual demana un marc legal que garanteixi la transparència i la responsabilitat dels mitjans de comunicació. Us el reproduïm a continuació:

Els últims dies s’ha obert un intens debat sobre l’ecosistema mediàtic a Espanya. Aquesta polèmica coincideix amb un increment de les queixes rebudes al CIC referides a notícies a pàgines web i altres formats digitals, que generen confusió ciutadana. Sense cap intenció d’incidir en el debat polític i amb l’única voluntat de recordar que és urgent una regulació que faci possible la distinció entre els mitjans que practiquen un periodisme honest i veraç dels que responen a altres propòsits, el CIC, com a entitat que vetlla per l’exercici ètic del periodisme, es considera en el deure de compartir les següents reflexions:

El CIC creu imprescindible reivindicar la funció social i democràtica del periodisme i la màxima transparència per evitar l’existència de mitjans amb aparença periodística que posen en marxa campanyes de manipulació, intoxicació i rumors. Això és el que ja van denunciar fa tres anys el CIC, el Col·legi de Periodistes i les onze universitats catalanes amb estudis de Comunicació. Creiem que és urgent clarificar l’ecosistema informatiu per poder diferenciar els mitjans que practiquen un periodisme responsable d’aquells que responen a altres interessos, moltes vegades inconfessables… Podeu llegir el comunicat sencer aquí. (Resum del CIC – il·lustració: Safe Journalists)