El diari lleidatà Segre torna a associar-se a la patronal espanyola d’editors de premsa

El diari lleidatà Segre torna a associar-se a la patronal espanyola d’editors de premsa

El diari lleidatà Segre s’ha reintegrat a la patronal espanyola de la premsa, AMI, després d’haver abandonat l’entitat anteriorment. Amb dues edicions diàries, una en castellà i l’altra en català, Segre compta amb una àmplia difusió a la demarcació de Lleida, i és editat pel grup de comunicació multimèdia Grup Segre, presidit per Robert Serentill. Fundat el 1982, aquest diari compta amb una plantilla de dos-cents professionals i és dirigit des de setembre de 2023 per Anna Sáez, que va substituir Joan Cal. El diari Segre és membre també de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC).

Amb la incorporació de Segre, i també d’El Confidencial (que es converteix així en el primer nadiu digital a incorporar-se a la patronal de la premsa), ja són 85 els mitjans d’informació estatals i regionals que formen part d’AMI.

Segons informa Dircomfidencial, un dels grans focus d’AMI actualment és reivindicar els seus drets davant les grans companyies tecnològiques. En aquest aspecte, a finals de l’any passat la patronal va anunciar una demanda contra Meta per competència deslleial, a la qual reclamen més de 550 milions d’euros. A parer seu, Meta ha incomplert de forma reiterada la legislació comunitària de protecció de dades, ignorant el requisit normatiu que els ciutadans han de consentir la utilització de les seves dades per al perfilat de publicitat. En aquest procés, els mitjans d’AMI han aconseguit la seva primera victòria, ja que el Jutjat Mercantil núm.15 de Madrid ha desestimat l’acció declinatòria per la qual Meta Ireland negava la competència dels Jutjats espanyols per conèixer del cas, sempre segons Dircomfidencial.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: Grup Segre)