Es renova al Canadà la Iniciativa de Periodisme Local

Es renova al Canadà la Iniciativa de Periodisme Local

Els editors de notícies locals del Canadà han rebut avui la notícia del govern federal que la Iniciativa de Periodisme Local es renovarà. El programa col·loca més de 400 periodistes a prop de 300 mitjans de comunicació de proximitat de 1.400 comunitats de tot Canadà, segons informa Canadian Heritage, que recull les paraules de Pascale St-Onge, ministra de Patrimoni canadenc: “A la nostra democràcia, la disminució del periodisme local té efectes negatius sobre les comunitats locals i pot comportar menys responsabilitat. A mesura que les organitzacions de notícies innoven per arribar al públic, el govern del Canadà continuarà amb el seu conjunt de mesures per ajudar els periodistes independents i fiables a fer la seva important tasca”.

“La Iniciativa de Periodisme Local és un programa líder mundial que és vital per finançar el periodisme cívic local original en comunitats desateses de tot Canadà, i felicitem a Pascale St-Onge, ministra de Patrimoni canadenc per garantir que continuï”, va dir Paul Deegan, president i conseller delegat de News Media Canada.

“Una de les seves característiques úniques és que el contingut produït es posa a disposició d’altres organitzacions de mitjans mitjançant una llicència Creative Commons, de manera que els canadencs puguin estar millor informats”. Deegan va afegir: “Donat l’èxit de la LJI, esperem que les províncies i territoris considerin la possibilitat d’introduir programes similars, cosa que l’estat de Califòrnia ha fet amb la California Local News Fellowship “.

News Media Canada és la veu de la indústria dels mitjans de comunicació del Canadà, que representa centenars de títols impresos i digitals a cada província i territori. News Media Canada ofereix una sèrie de serveis als seus membres, defensant-los en nom d’ells i augmentant el perfil de la indústria amb els anunciants, el govern i altres parts interessades.- Be mediàtic/Àmbit d’Estratègia (il·lustració: The Chatham Voice)