Orientacions del SEPD pel compliment de la protecció de dades en sistemes d’IA

Orientacions del SEPD pel compliment de la protecció de dades en sistemes d’IA

El Supervisor Europeu de Protecció de Dades (SEPD), òrgan de la UE, acaba de publicar les seves directrius sobre intel·ligència artificial generativa i dades personals per a institucions, òrgans, oficines i agències de la UE (IUE). Les directrius tenen com a objectiu ajudar les IUE a complir amb les obligacions de protecció de dades establertes al Reglament (UE) 2018/1725, quan s’utilitzen o desenvolupen eines d’IA generativa.

Segons Wojciech Wiewiórowski, Supervisor europeu de Protecció de Dades (EDPS): “Les directrius sobre IA generativa són un primer pas cap a recomanacions més extenses en resposta al panorama en evolució de les eines d’IA generativa, amb l’objectiu de cobrir el màxim d’escenaris possibles que impliquin l’ús d’IA generativa, per oferir assessorament durador a les IUE perquè puguin protegir la informació personal i la privadesa de les persones”.

Per garantir la seva aplicació pràctica per part de les IUE, les directrius posen l’accent en els principis bàsics de la protecció de dades, combinats amb exemples concrets, com a ajuda per anticipar els riscos, els reptes i les oportunitats dels sistemes i eines d’IA generativa.

Com a tal, les directrius se centren en una sèrie de temes importants, com ara consells sobre com les IUE poden distingir si l’ús d’aquestes eines implica el processament de dades de les persones; quan s’ha d’avaluar l’impacte de la protecció de dades; i altres recomanacions essencials.

Trobareu aquest document, de 39 pàgines, en aquest enllaç.- BeMediatic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: SEPD)