Tecnologia per mostrar perquè les imatges i els vídeos són autèntics

Tecnologia per mostrar perquè les imatges i els vídeos són autèntics

BBC News ha introduït una nova funció de “credencials de contingut”, que confirma d’on prové una imatge o un vídeo i com s’ha verificat la seva autenticitat. També utilitza la nova tecnologia per incrustar aquesta informació dins de la imatge o el vídeo mateix, ajudant a contrarestar la desinformació quan el contingut es comparteix fora de la BBC. Els visitants del lloc de BBC News veuran ara un botó nou que diu “com hem verificat això” a sota d’imatges i vídeos del contingut de BBC Verify.

Si es clica aquest botó es mostrarà què fan els periodistes de la BBC per verificar l’autenticitat de les imatges i els vídeos. També pot incloure comprovar el contingut amb altres fonts, examinar les metadades, com ara l’hora o la data en què es va prendre una imatge, comparar ubicacions, comprovar que el temps és adequat per a l’hora i el lloc que se suposa que ha de ser, si les ombres s’estan projectant correctament, i cercar altres instàncies del material en línia per si la imatge s’ha tret fora de context. Aquesta és la feina feta dia a dia pels equips de BBC News, però és la primera vegada que s’explica al públic d’aquesta manera i des del seu mateix bloc.

A més de la informació addicional que ara veurà el públic, les imatges i els vídeos de la BBC també inclouran un nou estàndard tècnic de “Credencials de contingut”: un sistema tècnic d’accés gratuït que codifica informació sobre els orígens de les imatges, el vídeo i l’àudio. Aquesta mostra incrusta els mitjans de comunicació amb informació sobre d’on prové i com s’ha editat, com una pista d’auditoria o un historial, i es manté amb el contingut allà on vagi o com s’utilitzi en el futur.- Be mediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: bbc.co.uk)