Un programa accelerador global ajudarà a més de cent editors de notícies europeus

Un programa accelerador global ajudarà a més de cent editors de notícies europeus

WAN-IFRA, l’Associació Mundial d’Editors de Notícies -a la qual hi estan adherides les dues associacions catalanes de premsa de proximitat, ACPC i AMIC), ha anunciat el llançament d’un programa accelerador de base àmplia per a més de cent editors de notícies a Europa, i més de 130 a tot el món, en col·laboració amb OpenAI. Newsroom AI Catalyst és un programa accelerador dissenyat per ajudar les redaccions a accelerar la seva adopció i implementació d’IA per aportar eficiències i crear contingut de qualitat.

L’era de la IA i, especialment, la IA generativa ofereix oportunitats importants per a les redaccions i els editors: la IA pot ajudar a crear i millorar contingut o ajudar a fer una anàlisi més profunda de la informació i les dades. També pot millorar l’experiència de l’usuari als llocs web de notícies. Les sales de redaccions també utilitzen la IA per trobar nous formats per lliurar informació. Però al mateix temps hi ha nous reptes per als periodistes, els editors i la societat, com ara un creixement potencial i la difusió de la desinformació i temes sobre privadesa, drets d’autor, biaix i altres. Amèrica Llatina i Àsia del Sud. Aquest programa intensiu combina l’orientació d’experts amb l’experiència pràctica, equipant els interessats a les redaccions amb els coneixements i les eines necessàries per impulsar iniciatives estratègiques d’IA. OpenAI, l’empresa de recerca i desplegament d’IA que hi ha darrere de ChatGPT, està finançant i proporcionant assistència tècnica a la iniciativa.

“Les empreses de notícies d’arreu del món s’han vist pressionades per la disminució dels ingressos de la publicitat i les subscripcions a la impressió. L’adversitat a què s’enfronten les notícies deixa les comunitats sense accés a una base compartida de fets i valors compartits, i posa en risc la mateixa democràcia. Les tecnologies d’IA tenen el potencial d’influir positivament en la sostenibilitat de les organitzacions de notícies”. diu Vincent Peyregne, director general de WAN-IFRA, en un comunicat de l’associació d’editors. “Estic encantat amb el suport d’OpenAI per ajudar les redaccions mitjançant l’adopció de tecnologies d’IA per oferir un periodisme d’alta qualitat que és la pedra angular del negoci de notícies”, va afegir.

El programa d’acceleració, amb una durada de tres mesos per equip, inclou mòduls d’aprenentatge, tallers pràctics, un mini hackathon i una vitrina. El programa començarà amb un taller presencial perquè els participants i els entrenadors es coneguin i iniciïn el projecte de prototipatge d’IA. Els participants sortiran del programa amb una idea clara i plans sobre com implementar la IA a la seva redacció.

Més detalls sobre el programa, el pla d’estudis, el calendari, l’elegibilitat i el procés de sol·licitud  els trobareu en aquest enllaç.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: WAN-IFRA)