Zoom vol crear el teu “bessó digital” en IA (per participar a les reunions en nom teu)

Zoom vol crear el teu “bessó digital” en IA (per participar a les reunions en nom teu)

Segons comenta Salomé Ferraris a Tch&Co (BFMTV), per participar a les reunions en nom teu, zoom vol crear el teu “bessó digital” en IA. Ferraris ens anuncia que Eric Yuan, el fundador de Zoom, té com a objectiu desenvolupar avatars impulsats per intel·ligència artificial per participar en reunions en nom teu o fins i tot fer trucades. Aquests bessons digitals també podran prendre decisions en nom vostre.

Ho explica així: “La pròxima reunió de videoconferència és d’aquí a 5 minuts. El problema és que encara ets en pijama. Però Zoom ja està considerant una solució. El gegant nord-americà pretén desenvolupar el teu doble digital per participar en reunions per tu”. El principi és senzill: ofereix a la plataforma de videoconferència un avatar generat per intel·ligència artificial (IA) que participa en esdeveniments de forma remota i que fins i tot pot prendre decisions per tu.

Al principi, aquest avatar podria prendre la forma d’una veu simple, però l’empresa espera desenvolupar una experiència 100% immersiva oferint una versió 3D dels usuaris, “no podreu saber si és una persona real o no”, va explicar Eric Yuan, entrevistat a The Verge. El cap de Zoom espera desenvolupar una versió d’un model de llenguatge (LLM) personalitzat per a cada usuari, a partir de les dades i el context que l’envolta. També té previst desenvolupar diversos avatars per persona per modificar-los segons el context i les necessitats. Aquesta IA dual no només assistirà a les reunions per tu. Us hauria d’ajudar i substituir-vos en moltes àrees, com ara missatgeria, trucades telefòniques, correus electrònics, codificació, tasques creatives i fins i tot gestió de projectes.

“Estem treballant per millorar la seguretat de les trucades i per garantir que ningú piratejarà la reunió”, assegura el fundador de Zoom. Yuan, però, també ens recorda des de The Verge que “només estem al principi”. “No crec que les tecnologies d’IA generativa estiguin preparades. Però ens ajudaran. Hi ha moltes oportunitats potencials, però encara no hi són”, segons resum Salome Ferraris a Tech&Co.- BeMediàtic/Àmbit d’Estratègia (Il·lustració: Baella.com)