Cinc dels quaranta-cinc finalistes DEL Pulitzer d’aquest any revelen que han utilitzat IA

Cinc dels quaranta-cinc finalistes DEL Pulitzer d’aquest any revelen que han utilitzat IA

Aquí tenim una pista per a les persones que dubten que els principals periodistes estiguin utilitzant IA: penseu-hi de bell nou. Segons NiemanLab, dels quaranta-cinc finalistes dels premis Pulitzer d’enguany, cinc van emprar IA mentre investigaven, informaven o “explicaven” les seves presentacions.  No sabrem qui són els cinc finalistes ni si van guanyar fins al 8 de maig. Però van aconseguir el tall: hi havia 1.200 inscrits en total. 

La Junta de Pulitzer, després d’una deliberació acurada, va afegir el requisit que els participants revelin l’ús de la IA, informa NiemanLab i aquest és el primer any. Es sap que la Junta va intentar aprendre més sobre la IA. “Les eines d’IA en aquell moment tenien una reputació de “oh!, no!, el diable ve'”, diu l’administradora Marjorie Miller.

Es un tema prou seriós.Mark Hansen, el director del David and Helen Gurley Brown Institute for Media Innovation, va treballar amb experts de The Marshall Project, Harvard Innovation Labs i Center for Cooperative Media per crear vídeos informatius sobre “els fonaments dels grans models lingüístics i els casos d’ús de les redaccions”, rebla NiemanLab.- Àmbit d’Estratègia